JAHORINA 1960

hotel Šator

  grupna slika klikni

 
   Jahorina 1960,  Grupa vaspitaca sa upravnikom čika Mikšom Benzionom:
Tamara Poleksic, Blanka Bija Danon, Tilda Finci, Vera (zabavljala se sa Ivicom na slici, mislim da se bavila macevanjem, ali sam mozda sve jako izbrkala), tetka Erna (cika Miksina zena), Rita Maestro, cika Miksa, ne znam,  Vesna Latinger(??), ne znam , Ivica Breder, ne znam , Dusanka Levi (?) i ne znam ko je na kraju.
   
Jahorina 1960
Jahorina 1960.jpg (94075 bytes)
klikni da vidis sliku

1.    Do tetka Tamare (druga s'leva gore), sa desne strane je Dusanka Levi , vaspitacica.

2.    Do cika Mikse desno, mislim da je Vesna Latinger, vaspitacica.

3.    Deca koja cuce: treci red, drugi sa leve strane mislim da je Jasa Salom (Mijin brat)

4.    Isti treci red dece koja cuce ili mozda klece na kolenima, prva sa desne strane mislim da je Lela Montiljo iz Beograda (ili Zemuna) koja sada zivi u Izraelu I udata je za nekoga ko se takodje preziva Montiljo (mislim da mu je ime David, ali nisam sigurna)

5.       Isti treci red sa desne strane druga ili treca, lepo se vidi sa belom bluzom/majicom je Eva iz Subotice, sada udovica pokojnog Dade, Davida Danona iz Bgda (Esterin brat) – zaboravila sam Evino devojacko prezime

6.    Sa desne strane 4 red, ali polu stoji je Iso iz Sarajeva (iza Lele) – da li je Iso Maestro ili neko drugo prezime nisam sigurna?

7.    Mislim da je do Ise, Veljko Kon iz Osijeka, sada zivi u Kanadi

8.    Drugi red odozgo, ispred vaspitaca (tetka Tamara, Dusanka Levi..) ispred vaspitacice koja je desno od Dusanke Levi u tamnoj bluzi, sa glavom nakrivljenom ulevo, mislim da sam ja Buba Poleksic iz Beograda, sada Novi Zeland

9.    U tom istom redu prema sredini, je jedna devojcica do mene – ne znam ko je ??, do nje mislim da je jedna od sestara ROT, iz Beograda Sanja ili  pokojna Vesna (pre bih rekla Vesna, jer je Sanja uvek bila sa Oliverom Mirkovic a Oliveru tu ne vidim)

10. Do Vesne je mislim?? Verica Singer, iz Bgd, sada zivi u Izraelu

11. Do Verice Singer je Vera Lanji iz Subotice ili N. Sada.

12. U III redu od napred, ispred Vere Lanji je Moni Montiljo, brat Lele Montiljo koji zivi u Beogradu. Dolazi redovno u klub “Zlatno Srce” cetvrtkom

13. U prvom planu Igor Najfeld

 

Ova slika je sa letovanja na Jahorini, 1960. godine. Nas četiri ženske: Nina Elazar, Vesna Latinger, Hanika i Nada Ler smo se kartale u našem apartmanu u hotelu Šator, a napolju je padala kiša . . .

 

Program na Jahorini 1960.    klikni

Pored mikrofona sa leve strane Misa Altarac, Sarajevo,  pred mikrofonom ?, pozadi Svetlana Nedic, Beograd, sa desne strane David Mladinov, Split.
Pored stola prva levo Ranka Pancer iz Sarajeva a treca Berta Svam iz Sarajeva. Ko su ostali vise ne znam.

 

nazad