Naša mlada umetnica Zoi Beker
Poštovani,
Zahvaljujem se u lično i u ime moje porodice što ste kupovinom instrumenta, omogućili da se naša ćerka Zoi razvija u umetnika.
Na violončelu će moći da se svira kada se kod majstora namesti kobilica. To će biti posle 21. januara 2018.
Aleksandar Beker

 Edukativni seminar u Sremskim Karlovcima

Studentski seminar u Sarajevu 2017.                                                                   

Studenstski seminar pod nazivom „Bonds that Last“ održan je od 9. do 12. novembra u hotelu Saraj, u Sarajevu. Na seminaru je učestvovalo oko 70 omladinaca iz jevrejskih opština sa prostora bivše Jugoslavije. Nakon dolaska u hotel i polse kratkog odmora od puta, uvodnim govorom glavnog sekretara JO Sarajevo, Elme Softić Kaunitz, otvoren je seminar, posle čega je usledilo upoznavanje sa učesnicima i druženje do kasnih večernjih časova. U sledeća dva dana omladinci su provodili vreme u dobro organizovanom programu, u čijoj organizaciji je učestvovala Tijana Račić, kao predstavnica JO Pančevo. Program se sastojao od raznovrsnih predavanja na razne teme – jevrejska kultura, istorija, religija, običaji, jevrejski indentitet; zatim od radionica koje su se sastojale iz jevrejskih plesova, umetnosti i upoznavanja sa jevrejskom borilačkom veštinom krav maga. Osim toga bio je organizovan obilazak centra Sarajeva i upoznavanje grada. U sklopu te ture organizovan je obilazak Jevrejskog muzeja i Staro jevresjko groblje u Kovačićima. Za šabat  smo prisustvovali službi uj sinagogi, nakon čega je bila večera u prostorijama Jevrejske opštine Sarajevo. Uz dobru organizaciju i velikodušno gostoprimstvo domaćina, omladinci Jevrejske opštine Pančevo su bili veoma aktivni i prisustvovali su  svim navedenim dešavanjima. Oko podneva 12. novembra, posle zatvaranja seminara, radosni što smo se videli sa starim prijateljima i stekli nove, srdačno smo se pozdravili sa domaćinima i krenuli put kuće, uz želju da se uskoro ponovo sretnemo.

Darko Derikrava, predsednik omladine JO Pančevo

Skup omladinaca u Pančevu

U nedelju 23. jula na tamiškom keju u Pančevu, okupila se omladina iz Jevrejskih opština Novi Sad, Beograd i Pančevo, povodom zatvaranja sezone Centra za neformalnu jevrejsku edukaciju. Omladina Jevrejske opštine Pančevo su kao domaćini aktivno učestvovali  u organizaciji ovog događaja. Cilj gore pomenutog okupljanja je druženje,upoznavanje i jačanje veza među omladincima iz jevrejskih opština Srbije.

Predsednik omladine JOP

Darko Derikrava

 

 

Nazad